Ce să faci dacă Netflix este blocat pe televizor

Netflix este una dintre cele mai populare platforme de streaming din lume, oferind o gamă largă de filme, seriale și documentare pentru toată lumea. Cu toate acestea, ca orice tehnologie, poate întâmpina probleme, iar una dintre cele mai frustrante este atunci când Netflix se blochează pe televizor. În acest articol, vom explora pașii pe care îi poți urma pentru a rezolva această problemă și pentru a te bucura din nou de conținutul preferat.

1. Verifică Conexiunea la Internet

Una dintre cele mai frecvente cauze ale problemelor cu Netflix este o conexiune la internet instabilă sau lentă. Urmărește acești pași pentru a verifica conexiunea la internet:

 • Repornește routerul: Opriți routerul timp de 30 de secunde și apoi reporniți-l. Aceasta poate ajuta la resetarea conexiunii și la îmbunătățirea vitezei internetului.
 • Verifică viteza internetului: Utilizează un serviciu de testare a vitezei, cum ar fi Speedtest.net, pentru a verifica dacă viteza internetului este suficientă pentru streaming. Netflix recomandă o viteză minimă de 3 Mbps pentru streaming în SD și 5 Mbps pentru HD.
 • Conexiune prin cablu vs. Wi-Fi: Dacă folosești Wi-Fi, încearcă să conectezi televizorul direct la router printr-un cablu Ethernet. Conexiunile prin cablu sunt de obicei mai stabile și mai rapide decât cele wireless.

2. Repornește Televizorul și Aplicația Netflix

Uneori, repornirea dispozitivelor poate rezolva problemele tehnice temporare. Iată cum poți face asta:

 • Repornește televizorul: Oprește televizorul, deconectează-l de la priză timp de 30 de secunde, apoi reconectează-l și pornește-l din nou.
 • Repornește aplicația Netflix: Închide aplicația Netflix și redeschide-o. Pe unele televizoare, poți face acest lucru apăsând butonul „Home” sau „Menu” de pe telecomandă, selectând aplicația Netflix și apăsând „Exit” sau „Close”.

3. Actualizează Aplicația și Software-ul Televizorului

Este posibil ca problemele cu Netflix să fie cauzate de o versiune învechită a aplicației sau a software-ului televizorului. Urmărește acești pași pentru a verifica actualizările:

 • Actualizează aplicația Netflix: Accesează magazinul de aplicații de pe televizorul tău și verifică dacă există actualizări disponibile pentru aplicația Netflix.
 • Actualizează software-ul televizorului: Mergi la setările televizorului și caută opțiunea de actualizare a software-ului. Urmează instrucțiunile pentru a instala orice actualizări disponibile.

4. Verifică Setările DNS

Uneori, setările DNS pot afecta funcționarea aplicațiilor de streaming. Iată cum poți verifica și schimba setările DNS pe televizorul tău:

 • Accesează setările de rețea: Mergi la setările televizorului și accesează secțiunea de rețea sau conexiune la internet.
 • Setări DNS: În setările DNS, introdu manual adresele DNS publice, cum ar fi 8.8.8.8 și 8.8.4.4 (Google DNS) sau 1.1.1.1 și 1.0.0.1 (Cloudflare DNS).

5. Dezinstalează și Reinstalează Aplicația Netflix

Dacă niciuna dintre soluțiile de mai sus nu funcționează, încearcă să dezinstalezi și să reinstalezi aplicația Netflix:

 • Dezinstalează aplicația: Accesează magazinul de aplicații sau setările televizorului și găsește opțiunea de a dezinstala aplicația Netflix.
 • Reinstalează aplicația: După ce ai dezinstalat aplicația, accesează din nou magazinul de aplicații și descarcă și instalează aplicația Netflix.

6. Verifică Setările Proxy sau VPN

Dacă folosești un serviciu proxy sau VPN pentru a accesa Netflix, acesta poate cauza probleme de conexiune. Dezactivează temporar proxy-ul sau VPN-ul și încearcă să accesezi din nou Netflix.

7. Contactează Suportul Tehnic

Dacă ai urmat toți acești pași și problema persistă, este posibil să fie o problemă tehnică mai complexă. În acest caz, cel mai bine este să contactezi suportul tehnic al Netflix sau al producătorului televizorului pentru asistență suplimentară.

 • Suport Netflix: Accesează site-ul de suport al Netflix și caută informații de contact pentru asistență tehnică.
 • Suportul producătorului televizorului: Vizitează site-ul web al producătorului televizorului și găsește informațiile de contact pentru suport tehnic.

Concluzie

Blocarea Netflix pe televizor poate fi frustrantă, dar urmează acești pași și ar trebui să poți rezolva majoritatea problemelor. De la verificarea conexiunii la internet și actualizarea software-ului până la reinstalarea aplicației și contactarea suportului tehnic, există soluții pentru a te asigura că poți continua să te bucuri de conținutul preferat pe Netflix.

About the Author: bianca

You might like

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *